Jeanne

Jeanne

 

Jeanne had, net als Wim, een scheiding achter de rug. En heeft het ontzettend moeilijk gehad, dat haar 1e man haar voor een ander verliet en haar en zijn twee zonen achter liet. Haar ex man heeft geprobeerd om een bijdrage te blijven leveren in het leven van haar zoons, maar Jeanne was resoluut. Ze hoefde geen cent van hem en wilde niets, maar dan ook niets meer met hem te maken hebben. Haar hart was gebroken.

 

Zonder alimentatie of andere financiële steun, moest Jeanne zelf voor het brood op de plank zorgen. Dat deed ze door te beeldhouwen en haar werken te verkopen. Soms was ze genoodzaakt om vele exemplaren van een model te leveren en was ze lange dagen bezig om aan de vraag te kunnen voldoen. Zo vertelde ze mij, dat ze nooit meer een hertje kon zien zonder de daarbij behorende beelden van rijen hertjes, die destijds stonden te wachten op beschildering. Overigens was het geen vetpot. 

 

Jeanne wilde het beste voor haar zoons, die hun vader al of niet misten. Zo was ze van plan, om met een van haar zoons een reis naar Parijs te maken. Elke cent werd nog een keer omgekeerd, om toch maar het geld voor de reis bij elkaar te krijgen. Het is haar gelukt om met haar zoon naar Parijs te reizen, maar Jeanne heeft niet van de schoonheid kunnen genieten, omdat haar budget toch te krap was. 

 

Jeanne en Wim werden, volgens mij, door buren gekoppeld en zijn tot het einde samen gebleven. 

Jeanne en Wim zijn op een gegeven moment samen gaan exposeren. 

 

(46-0003)

(46-0005)

(46-0012)

(46-0042)

(46-0004)

(46-0041)