Aquarellen van Wim

Wim heeft zo'n 40 - 50 jaar bijna dagelijks geschilderd.  Daarbij geen enkele techniek geschuwd. 

Voorlopig beperken we ons tot het tonen van zijn aquarellen. 

Hij verkocht veel van zijn werk. Ook gebruikte hij zijn schilderijen als ruilmiddel. 'Leg jij een nieuw dak op de serre, krijg jij van mij een schilderij'. 

 

Vele musea in Nederland hebben werken van Wim in bezit.

Meestal schonk hij de stukken, vereerd door de vraag van het museum. Of hij bood ze zelf aan.De bedankbrieven van de musea heeft hij ook bewaard. Veel musea benoemen zijn werk als cultureel erfgoed.

 

Naast de al genoemde activiteiten van Wim was hij ook topograaf. Vooral voor lesboeken, maar ook voor het boek "Zwervend over de Wadden". Ook illustreerde hij vaak zelf de programmablaadjes voor De Robbedoezen, en heeft hij o.a. het kinderboek "Jan Klaassen", voorzien van illustraties.

 

Na zijn overlijden hebben we zijn atelier nog jaren in stand gehouden. Wim's atelier was niet zo heel groot, maar in de 40 jaar dat hij aan het schilderen was, aardig vol geraakt. Ook in een bijgebouw, dat aan het huis grensde, lag het sjokvol met schilderijen, vele helaas door vocht aangetast. De afgelopen 10 jaar hebben we er alles aan gedaan om zijn nagelaten werken te verzamelen en te beschermen. De meeste werken staan opgeslagen. Al die tijd.

 

Om de nalatenschap van Wim te kunnen bewaren, financieel gezien, zijn we genoodzaakt om een deel te verkopen. Alle werken, op deze website, zijn te koop. 

Mocht u interesse voor een schilderij hebben; u kunt een afspraak maken om het werk 'live' te komen bekijken. We beschikken tijdelijk over een ruimte, waar we een expositie aan het voorbereiden zijn. U kunt bijvoorbeeld een selectie van een aantal schilderijen opgeven, die u live zou willen komen bekijken. 

 

Op de contactpagina staan email en telefoonnummer vermeld. Of u kunt het contactformulier gebruiken.